Service
Aan huis, Bij ons
Hulp Nodig?
0471 84 89 83

Krijgt u dagelijks enkele tot tientallen ongewenste email berichten? Dan wordt het dringend tijd dat u actie onderneemt. Spam kan veroorzaakt worden door een virus op uw computer, uw mail account kan gehacked zijn, uw mailadres staat op een spam-maillijst na reageren op spam.

SPAM blokkeren

Volg onderstaande stappen om het constante gespam een halt toe te roepen.

1

De eerste stap is het controleren op een computervirus. Spammers worden steeds inventiever en werken samen met virusontwikkelaars. Er zijn worm-virussen die uw mailbox ongemerkt overgenomen hebben en op deze wijze uw contactpersonen constant spammen met allerlei reclame. Dus scan zelf uw pc of laat een specialist uw computer “extern” en grondig scannen met hun service tools.

2

De tweede stap, schrijf u uit voor nieuwsbrieven van bedrijven die u constant ongewenste nieuwsbrieven versturen. Volgens de nieuwe internet wetgeving moeten bedrijven bij hun nieuwsbrieven steeds een snelle en eenvoudige manier van uitschrijven aanbieden. Zoniet, wordt deze als spam aanschouwd en kan u dit rapporteren.

spam

PAS OP: sommige spam mails lijken te komen van echte bedrijven, klik in geen geval op “uitschrijven”. Doet u dat toch, dan gaf u zonet het signaal aan de spammers dat uw mailadres actief is.

3

Derde stap, activeer de junk-filter van uw mailprogramma. Zo goed als alle mail programma’s hebben een actieve spam of junk filter waarmee u spam kan tegenhouden. De Spam berichten komen bijna allemaal in de junk mail map terecht. Met één klik kan u ze allemaal in één keer verwijderen. Controleer wel even of sommige goede berichten onterecht in deze map terecht kwamen!

4

Laatste stap… Nog steeds last van hardnekkige spam? Denk aan het investeren in een email-spam filtering programma met real-time bescherming. Sommige programma’s zijn ook gratis beschikbaar. Het voordeel van dergelijke filters is dat deze online met elkaar gelinkt zijn en alle nieuwe gevaren met elkaar delen. Dit zorgt voor een optimale bescherming.

Enkele tips

Het kan enige tijd duren alvorens u zicht heeft uitgeschreven van de vele nieuwsbrieven. Dus hou vooral even vol en zorg er ook voor dat u zich niet zomaar overal inschrijft. Vaak geraakt u ingeschreven wanneer men uw mailadres vraagt via een online formulier.

Ga vooral NIET IN op verleidelijke email berichten. Sommige lijken op een persoonlijk bericht en vragen of je geld wilt verdienen, geven je tips over producten of lijken van een echt bedrijf met een mogelijkheid om uit te schrijven. Elke reactie op deze berichten LEVERT NIETS OP en u bevestigt de spammers dat uw mailadres correct is. Je laat dus weten dat je bestaat en de spammers zullen je actief bestoken.

Heeft u ons nodig?

Wenst u graag een herstelling te plannen, offerte of project bespreken? Eenvoudig en snel online aanvragen. Afspraken zijn zo geregeld.