Service
Aan huis, Bij ons
Hulp Nodig?
0471 84 89 83

Herstelling afgebroken laptop scharnier gezocht? Dan bent u bij custom IT op de juiste plek. Vermoed je dat het scharnier afgebroken is van uw laptop? Dit merk je als je het laptopscherm opendoet en het plastic schermkader openplooit en kraakt. In dit geval is het metalen scharnier losgekomen van de behuizing. Meestal ziet u dan ook dat er allerlei onderdelen zichtbaar worden. Hoe meer u het scherm opent, hoe groter de schade!

Reeds vanbij het begin dat we laptops herstellen is dit één van de meest voorkomende problemen die bij ons binnenkomen voor herstelling. Daarom dat we hier een aparte topic aan toewijzen.

laptopscherm vervangen - laptop lcd scherm vervangen

Groter scherm, meer kans op breuk...

Nagenoeg alle gevallen van scharnierbreuk komt voor op laptopschermen van 17 inch of groter. Dit kan uiteraard ook voorkomen op bijvoorbeeld een 15 inch. Echter, dit is zeldzaam. Waarom is een 17 inch laptop gevoelig voor scharnierbreuk? Aangezien het scherm enkele cm's hoger en breder is, zal de hefboom ook groter zijn ten opzichte van de scharnieren. De meest schadelijke plaats om een groot laptopscherm te openen of sluiten is in één bovenhoek. Hierdoor komt de volledige hefboom op 1 hoek en breekt het scharnier na verloop van tijd af. We raden klanten steeds aan het scherm in het midden te openen of sluiten. Wat nog beter is, is het scherm met 2 handen openen. Hierdoor verdeelt u de kracht door 2.

Gebroken scharnier... Wat nu?

U bent waarschijnlijk niet op deze pagina terechtgekomen om te kijken hoe je best een laptopscherm opent, maar eerder vanwege een gebroken scharnier. Herstelling afgebroken laptop scharnier is vlot en kwalitatief uitgevoerd bij custom IT. We leggen graag uit hoe we deze breuk herstellen, wat dit zal kosten en hoe je een afspraak kan maken bij ons.

Werkwijze

 Momenteel hebben we 2 oplossingen waarmee we de laptop kunnen herstellen.

Optie 1 : Voor kleine schade en meestal voor scherm kleiner dan 17 inch, verlijmen we het scharnier met ultra lijm.
Optie 2 : Meestal is de schade te groot en zijn er allerlei plastic stukjes verloren gegaan. In dit geval boren we kleine gaatjes door de behuizing en installeren we speciale “ultra thin head" boutjes om de scharnieren terug stevig vast te maken.

Volledig stappenplan :

  • Openen van laptop behuizing.
  • Inspectie en bepalen type herstelling.
  • Verlijming mogelijk -> scharnier met speciale lijm vastgemaakt aan behuizing.
  • Schade te groot -> Scharnier wordt vastgemaakt met speciale mini boutjes.
  • Assemblage van laptop en reiniging van LCD scherm.
  • Testen van wifi, webcam, keyboard en touchpad.
Kostprijs

Een herstelling aan een laptopscharnier duurt gemiddeld 45 min à 1 uur. U kan gerust wachten op deze herstelling en meekijken. Voor deze herstellingen rekenen we een forfaitair bedrag aan van 1 uur en een kleine meerkost voor het gebruikte materiaal of lijm.

Onze tarieven zijn transparant en publiekelijk zichtbaar op onze website. Als u graag wil weten wat het huidig tarief, kan u klikken op deze link : Tarieven Computer Service.

Afspraak maken

Als u graag langskomst voor een herstelling, kan u gebruik maken van ons afspraak formulier. Hierbij geeft u best een omschrijving van het laptop merk & model alsook wat er juist gebeurd is.

Liever uw laptop opsturen naar ons? Geen probleem. U kan nog steeds het contactformulier of afspraakformulier gebruiken. Dan geven wij instructies hoe je de laptop veilig kan verzenden naar custom IT.

Ons afsprakenformulier, kan u vinden door klikken op deze link : Afspraakformulier Herstelling.

We hopen hiermee een duidelijke uitleg te hebben gegeven en danken uw voor interesse in deze “herstelling afgebroken laptop scharnier".

Foto's Na Herstelling

Onderstaand voorbeeld is een typisch geval van een 17 inch laptop. Nietsvermoedend opent men elke keer de laptop aan de hoek. De scharnieren zelf worden ook stroever na enkele jaren. Op een gegeven moment breekt intern het scharnier los van de behuizing. Dit hoort u als de laptop kraakt bij het openen. Zodra 1 scharnier losbreekt, krijgt het andere dan een veel hogere belasting. Hierdoor breken ze binnen enkele dagen beiden af. custom IT kan de behuizing losmaken en via micro schroefjes en moertjes de scharnieren bevestigen aan de behuizing. Zie voorbeeld hieronder.

Heeft u ons nodig?

Wenst u graag een herstelling te plannen, offerte of project bespreken? Eenvoudig en snel online aanvragen. Afspraken zijn zo geregeld.