Service
Aan huis, Bij ons
Hulp Nodig?
0471 84 89 83

Gebroken laptopscherm vervangen

Laptopscherm vervangen na een accidentje? Geeft deze plots een zwart beeld of rare kleuren en strepen? Dan kan u er bijna zeker van zijn dat het scherm gebroken is. Met uitzondering van Apple, herstellen of vervangen we voor alle courante laptopmerken het scherm. Bvb. Acer, HP, Dell, Lenovo, Asus, MSI,… In bepaalde gevallen kunnen wij u ook helpen met een kostenbestek voor de familiale verzekering bij breuk.

Hieronder meer informatie omtrent het vervangen van uw laptopscherm.

laptopscherm vervangen - laptop lcd scherm vervangen

Nieuw Laptopscherm Prijs & Kwaliteit

In het geval uw laptop lcd scherm gebroken is, zijn er een aantal opties waaruit u kan kiezen in functie van prijs en kwaliteit. In eerste instantie zoeken we aan de hand van de laptopspecificaties om het scherm te herstellen in zijn meest originele staat. We kiezen ervoor om een gebroken scherm te vervangen door een identiek nieuw scherm. Uiteindelijk is dit het beste voor klant… Waarom?

Laptoponderdelen zijn bijzonder strak op elkaar afgestemd. Uw laptopscherm dus ook, in functie van de grafische kaart en processor. Met een low-end grafische kaart zal u een hogere ( betere ) resolutie niet kunnen benutten. Een duurder scherm met hogere specificaties inbouwen is in dit geval zinloos. Voor gebroken laptopschermen gebruiken wij geen tweedehands of afgekeurde lcd schermen met dode pixels, zoals andere reparateurs.

Verschillende Scherm Opties

Glanzend vs mat scherm

Glanzend Scherm ( links ) vs Mat Scherm ( rechts )

Glanzend vs mat scherm

Resolutie : 720p – 1080p – 4K

Prijzen & Voorbeelden

Simulatie totale kostprijs laptopscherm vervangen ( 15,6inch )

Indien een 15.6 inch scherm dient vervangen te worden voor een laptop, heeft u meestal keuze uit minstens 3 opties. Namelijk : Mat, Glanzend en Schermresolutie. De grootste prijsfactor is de resolutie. Zie hieronder, wat de impact is op een hogere schermresolutie :

  • 15.6 inch ( 1920×1080 ) – 150 EUR
  • 15.6 inch ( 3840×2160 ) – 190 EUR

Bijkomend kan u ook nog kiezen tussen de schermtechniek, IPS, TN of OLED. TN scherm technologie heeft een slechtere kleurweergave dan IPS. Daarom dat grafisch ontwerpers IPS verkiezen boven alle andere technologie. Geef zeker aan als dit belangrijk is voor u.

Waarom opteren wij voor “scherm op maat"?

Als wij ervoor zouden opteren om voor elke schermgrootte 1 type op stock te nemen, moeten we dan kiezen voor het goedkoopste scherm om dan de laagste prijs aan te bieden? Of, hoogste resolutie met eventueel anti-glans & IPS & full HD maar altijd de beste en duurste optie? We geloven niet in “one-fits-all principe". De wachttijd is beperkt, laptopscherm vervangen kan meestal al binnen de 48h aangezien onze groothandelaar binnen de 24h levert. 

Richtprijzen voor basisschermen, per schermgrootte.

Hieronder vermelde prijzen zijn, gemiddelde all-in herstelkost inclusief btw. Voor de nieuwste generatie waarbij de lcd schermen verlijmd worden in de behuizing, kan een nieuwe lijmset aangerekend worden van 10€ incl. btw.

10.1 inch scherm ( 1024×600 )
120 à 150 EUR incl btw

11.6 inch scherm ( 1366×768 )
120 à 150 EUR incl btw

13.3 inch scherm ( 1280×800 )
120 à 150 EUR incl btw

14.0 inch scherm ( 1920×1080 )
140 à 160 EUR incl btw

15.6inch scherm ( 1920×1080 )
150 à 170 EUR incl btw

17.3 inch scherm ( 1600×900 )
160 à 200EUR incl btw

Bij het kiezen van een hogere resolutie en glans / mat, IPS kunnen de prijzen afwijken. Dit wordt heel duidelijk gecommuniceerd.

Garantie

Valt de laptop nog onder de initiële aankoopgarantie? In dat geval kan u steeds contact opnemen met de winkel waar u de laptop heeft gekocht. Voor normale defecten zou dit gratis hersteld moeten worden. Hierbij dient men wel rekening te houden dat de laptop meestal wordt verzonden naar de fabrikant of een internationaal repair center. Een herstelling kan soms tot 6 weken duren.

In geval van schade door gebruiker, vervalt de garantie voor dergelijke herstelling. Soms kan u wel nog beroep doen op een speciaal service pakket of verzekering mocht u deze gekocht hebben bij de laptop.

In de meeste gevallen gaat een laptopscherm defect door gebruikersschade ( bvb. vloeistof of impact breuk ) en valt de herstelling ten laste van klant. In dat geval kan u rekenen op een snelle herstelling van het lcd scherm bij custom IT. Wij geven onze klanten een garantie op de herstelling van 1 jaar. Dit zowel voor particuliere als zakelijke klanten.

Voorbeeld Herstelling - Nieuwe Generatie Laptop

Een van de meest voorkomende defecten is een impact breuk. Typisch incident : dichtslaan van het scherm met een object tussen keyboard en scherm, laptop in rugzak krijgt zware stoot, laptop laten vallen op de hoek, …

In onderstaande casus was de laptop gevallen en was er een duidelijke break zichtbaar wanneer de laptop uitgeschakeld is. U kan soort van luchtbellen zien in het scherm. Als de laptop aanstaat zijn er overal strepen te zien en flickert het beeld. Het laptopscherm vervangen binnen de 24h na levering onderdeel.

Voorbeeld Herstelling - Oude Generatie Laptop

Als slot willen we graag nog een andere casus meegeven. Hierbij was er plots geen beeld meer op een Acer laptop. Zoals u op de foto kan zien, zijn sommige laptops vrij uitdagend om het scherm te kunnen demonteren. Het enige wat blijft zitten is het moederbord.

Door het jarenlange openen en sluiten van het scherm, was het kabeltje van het LCD scherm gebroken. Nieuw kabeltje besteld en vervangen. Met uiterste zorg teruggebouwd en afgeleverd met een stralend gereinigd beeld.

Heeft u ons nodig?

Wenst u graag een herstelling te plannen, offerte of project bespreken? Eenvoudig en snel online aanvragen. Afspraken zijn zo geregeld.