Service
Aan huis, Bij ons
Hulp Nodig?
0471 84 89 83
WordPress Security
18
februari

Wordpress SecurityHeel recent kreeg ik van mijn webhost een email, dat mijn klant z’n site offline is gehaald omdat hierop malware teruggevonden was. Uit veiligheidsoverwegingen, hebben ze dus de site geblokkeerd. Tijdens de nacht was een hacker ingebroken door brute force attack op het domein wachtwoord. Na succes had hij verschillende bestanden ge-upload en WordPress bestanden aangepast.

Het doel hiervan was hyperlinks creëren van onze site naar z’n malafide website. Het grote probleem hier is dat als Google deze malware vindt op onze site, wij verwijderd zullen worden van Google Index!

Volgende stappen komen aan bod in deze tutorial over wordpress security:

  1. Update alle plugins & WordPress tot laatste versie
  2. Verwijder Admin username en kies een andere administrator user
  3. Installeer een WordPress Security Plugin

WordPress Security Tutorial

1. Update Plugins & WordPress

Het klinkt misschien vervelend of je hebt het al duizend keer gehoord… Maar, ja het is echt waar. Update al je plugins en WordPress tot de allerlaatste versie. De reden ligt voor de hand. Geen enkele software is waterdicht en voor elke vernieuwing of aanpassing ontstaat misschien een nieuw security leak. Telkens als er een beveiligingsrisico ontstaat, zal WordPress hiervoor een update voorzien. Dit geld ook voor veel professionele plugins.

Pas op! Alvorens je klikt op update: Heb je aanpassingen gemaakt aan plugins? Maak een backup van alles!

Zoals de waarschuwing hierboven beschrijft, maak best een snelle backup van je bestanden.

  • Heel snel -> backup enkel je theme folder en plugins folder.
  • Normale backup -> kopieer alle bestanden op de server naar je PC.
  • Vergeet ook niet via PHPAdmin een mysql backup te maken van je database.

Wordpress Update

2. Verwijder Admin user

Het wordt overal op internet aangeraden om niet de standaard admin user account te gebruiken van WordPress. Dit is namelijk voor één voor de hand liggende reden. Hackers hebben al de username “admin” en moeten slechts nog proberen het wachtwoord te vinden door brute force attack. Via hack programma’s testen ze een enorme hoeveelheid aan letter en nummer combinaties uit om uw wachtwoord te kraken. Het is gewoon een kwestie van tijd om binnen te geraken. Wilt u hun kansen drastisch verminderen? Kies gewoon een persoonlijke username. Die kennen de hackers niet.

wordpress delete admin

3. Wordpress Security Plugin

Er zijn ondertussen heel wat beveiligings plugins beschikbaar, maar voorlopig vind ik deze bijzonder goed. WordFence Security. Deze installeer je  op de gebruikelijke manier via “nieuwe plugin installeren” in WordPress dashboard. Zoek voor WordFence en installeer. Nadien vraagt hij je om uw emailadres op te geven. Telkens er een probleem is, zal deze plugin u op de hoogte brengen.

Na installatie klik onmiddellijk op scannen en uw website wordt gecontroleerd. Na scan, zijn er soms acties. Bvb hij ziet dat bestanden gewijzigd zijn. Je kan deze corrigeren door te klikken op bestand herstellen. Nadien blijft uw website constant onder bescherming.

Wordpress Security WordFence

Leave Comments

*Required Field
*
*
*

custom IT
4.9
powered by Google
Inelmatec
Inelmatec
14:41 05 Nov 18
Zeer snelle en correcte samenwerking omtrent een complexe materie om onze website te beveiligen met SSL certificaten. Duidelijke uitleg met een sterke kennis van zaken. Zeker een aanbeveling voor bedrijfswebsites.
Ward Devos
Ward Devos
18:12 01 Nov 18
Met wouter kan goed worden samengewerkt, hij heeft enorm veel geduld getoond tijdens ons project. Dat word geapprecieerd aangezien ik daar zelf om vroeg omwille van persoonlijke issues en mijn andere projecten. Ik kijk uit naar eventuele samenwerking in de toekomst.
Peter Hanse
Peter Hanse
09:38 19 Oct 18
Zeer tevreden over Custom IT, sinds enkele jaren onze leverancier voor PC’s. Altijd correcte en snelle service. PC’s op maat, zowel performance als budget, met kennis van zake en passie. Een echte aanrader!
Dizzy
Dizzy
16:46 17 Oct 18
Echt bij toeval nam ik contact op met It Customs ivm windows 7 ; onthaal was echt prima : vriendelijk en gedienstig. Elke vraag werd met evenveel kennis beantwoord. De aankopen (Windows 7 en Windows 10) die ik deed werden perfect afgehandeld, zowel qua levering als qua veilige betaling. It Customs is echt een aanrader ! De service is echt uitstekend. Eens klant bij It Customs blijf je klant, want zo'n service is ver te zoeken. Dikke proficiat aan It Customs. Een zeer tevreden klant.
Heni Nugraheni
Heni Nugraheni
16:17 07 Aug 18
I bought a new pc at customit. They offered a nice computer, exactly what i wished for and its was also right on budget. Just letting know im happy with the service!
Next Reviews

Heeft u ons nodig?

Wenst u graag een herstelling te plannen, offerte of project bespreken? Eenvoudig en snel online aanvragen. Afspraken zijn zo geregeld.