Service
Aan huis, Bij ons
Hulp Nodig?
0471 84 89 83

Sinds 2012 circuleert op het internet het zogenaamde “Politie virus”, ook gekend als “randsomeware” of “Ukash virus”. Dit manifesteert zich door het vastlopen van uw computerbureaublad en een melding op het scherm dat de computer wegens misbruik geblokkeerd werd door bv. Federal Computer Crime Unit.
De gebruiker wordt verzocht een boete te betalen om de computer terug vrij te geven. Hier mag men uiteraard nooit op ingaan!

In het verleden was het vrij gemakkelijk om het virus te verwijderen in veilige modus door middel van een draagbare virusscanner én zonder verlies van data.

Op dit ogenblik zijn er reeds enkele nieuwe varianten van dit virus opgedoken:

  • Versie 2: Blokkeert toegang tot veilige modus.
  • Versie 3: Versleuteld alle bestanden op uw computer.

Deze laatste versie 3 is ZEER NEFAST voor uw data want naast het veroorzaken van de reeds gekende problemen, versleutelt deze variant ook alle bestanden op de harde schijf van de aangetaste computer, zodat deze onbruikbaar worden.

Wat kan u zelf doen?

Zoals de reeds welbekende procedure, kan u een draagbare virusscanner van hitman, Malwarebytes, AVG, … downloaden op een USB stick. Daarna de pc opstarten in veilige modus (druk geregeld op F8 tijdens bootproces) en scan de geïnfecteerde pc op virussen. Als u één van de eerste versies had is de kans groot dat u zelf het virus verwijderde.
Helaas hebben we al enkele computers hersteld van de voorlaatste versie 2. Deze kan u niet zomaar met een anti-virus programma verwijderen en heeft u enige kennis nodig van DOS om in veilige modus te geraken.

Contacteer ons

Heeft u plotseling het politievirus opgelopen tijdens het surfen op internet? Voor een kleine kost bent u dezelfde dag nog verlost van het virus + garantie dat ook andere dreigingen zijn verwijderd met onze anti-virus tools.

Heeft u ons nodig?

Wenst u graag een herstelling te plannen, offerte of project bespreken? Eenvoudig en snel online aanvragen. Afspraken zijn zo geregeld.