FAQ

FAQ - Veelgestelde vragen

Omdat niet iedereen even bedreven is met informatica, hebben we hieronder alvast een lijst met veelgestelde vragen. Begrijpt u niet helemaal hoe u het aangekochte product kan installeren, of heeft u andere technische vragen? Kijk alvast even snel op deze FAQ pagina. De kans is groot dat u heel snel geholpen zal zijn door even deze vragen & antwoorden te lezen.

Geraakt u er nog steeds niet aan uit? Contacteer ons via het online contact formulier. Wij doen ons best u zo snel mogelijk een oplossing te bieden.

Enkele tips voor de beste / snelste service: Aanleveren van duidelijke probleemomschrijving en eventueel screenshots van het probleem kan onze service sterk verbeteren naar u toe!


1. Hoe weet ik welke Bitversie het beste is voor mijn systeem?

Via “Eigenschappen” bij “Computer kunt u systeem bekijken, hier ziet u welke bit versie geschikt is voor uw computer.

2. Waar wordt mijn bestand automatisch opgeslagen?

Indien u de locatie niet zelf heeft gekozen, is het waarschijnlijk dat het bestand automatisch wordt opgeslagen in uw map “Downloads”. Indien u de locatie niet zelf heeft gekozen, is het waarschijnlijk dat het bestand automatisch wordt opgeslagen in uw map “Downloads”.

3. Waarom heb ik een geschikte software nodig om te branden ? / Waarom kan ik niet kopieren ?

Softwarepakketen als ISO Burn / Nero herkennen .ISO bestanden en weten deze op de juiste manier te branden, zodat u er gelijk gebruik van kunt maken. Software die deze type extensie niet herkent, brandt of kopiert het bestand, maar zonder resultaat. Van waar kan ik Win RAR downloaden ?

4. WinRAR 5.01 (32 bit) of (64 bit)

U kan de meest recente versie van Winrar gratis download via onderstaande link.

http://www.winrar.be/nl/download

5. Error no bootable media found: Boot via USB

Wanneer u Windows 7 wil installeren via een USB stick, kan het gebeuren dat u een van volgende meldingen krijgt tijdens het opstarten van uw computer:

No bootable Media Found

PXE-E61: media test failure, check cable

PXE-M0F: exiting intel boot agent

Insert system disk in drive

Dit betekent dat BIOS geen bootable bestanden kan vinden op uw USB stick. Deze melding betekent dus niet dat uw bestanden corrupt zijn of dat er bestanden ontbreken van uw Windows op uw USB stick. Meestal heeft dit te maken met het niet correct geconfigureerd zijn van uw USB stick. Een boot medium moet als een active partitie geconfigureerd zijn. Volg hiervoor volgende stappen:

 1.      Steek uw USB stick in de computer. We hebben Command Prompt nodig in administrator mode. Hiervoor typ je volgende commando “cmd” in de       Zoek Box van Windows Start Menu. Zodra 'cmd' verschijnt, klikt u met rechtermuisknop hierop en selecteert u "Run as administrator".
 2.      Typ nu 'diskpart' in Command Prompt (zonder quotes) en druk op Enter. Wacht even tot het DISKPART programma tevoorschijn komt.
 3.      Typ 'list disk' in om alle actieve schijven te zien en druk op Enter. Nu zou je alle actieve schijven moeten zien. Bvb Disk 0 voor hard drive       end Disk 1 voor USB flashdrive met de totale opslagruimte ernaast.
 4.      Typ 'select disk 1' om deze usb schijf te selecteren en druk op enter.
 5.      Typ 'clean' in om alle data te wissen van deze usb schijfen en druk op enter.
 6.      Typ 'create partition primary' in en Enter. Dit maakt een nieuwe partitie aan als volgt 'partition 1'.
 7.      Typ 'select partition 1' en druk Enter. Dit selecteert 'partition 1'.
 8.      Typ 'active' en druk Enter. Dit activeert de partitie op uw USB schijf.
 9.      Typ 'format fs=ntfs quick' en druk Enter. Dit zorgt voor een snelle formattering van de USB..
 10.      Typ 'exit' en druk op Enter.

Uw USB stick is nu klaar om als bootdevice te gebruiken. Kopieer nu alle Windows bestanden naar deze USB en boot via computer om de installatie te starten.6.    Installatie Windows 7 via USB 3.0 lukt niet

Windows 7 installeren via USB 3.0 gaat niet. Dit is technisch nog niet ondersteunt bij de Windows 7 reeks. De makkelijkste manier om dit te omzeilen is om in de BIOS tijdelijk uw USB 3.0 poort(en) te downgraden naar 2.0. Elk moederbord is verschillend, dus zoek even op internet hoe dit kan bij uw computer. Zoek in BIOS naar USB legacy of USB 2.0 setting.

7.    Computer booten via USB


Verschillende klanten hebben problemen gehad om de computer automatisch de USB te gebruiken als boot device. Sommige moederborden zullen uw bootbare usb stick herkennen, echter vele computers kijken enkel naar een bootbare DVD. Indien uw computer niet rechtstreeks boot van uw USB moet u volgende doen:

 1. Boot Menu HotkeyU kan in de BIOS gaan. Meeste moederborden doen dit door op F2 of DELETE te duwen onmiddellijk na opstarten computer.

 2. In BIOS kan u dan voor boot devices uw USB op de eerste plaats zetten. Daarna met F10 aflsuiten en OPSLAAN.

 3. Indien u bovengaande settings niet ziet zitten kan u ook beroep doen op onze lijst met de hotkey om tijdens het opstarten uw boot media te selecteren. Helaas heeft elk merk van moederbord zijn eigen Hotkey. Zoek dus uw merk uit onderstaande lijst en druk deze elke seconde in tijdens het opstarten. Dit zal de BOOT MENU oproepen en dan kan u kiezen voor uw USB stick om te booten.

Bekijk DE lijst met Boot Menu HOTKEYS8.    Tip: Extractor tool te gebruiken bij Windows Easy Transfer

Een van onze klanten had problemen bij het gebruiken van de Windows Easy Transfer. Dit is een auto Back-up & Restore tool die wij adviseren als u wilt upgraden naar een nieuwere Windows versie zoals Windows 7. Deze tool neemt zelf een back-up van uw persoonlijke data naar 1 bestand. Later kan u dit bestand uitpakken en terug plaatsen op uw nieuwe Windows. Bij 1 klant ging het mis en bleken de mails niet compatibel te zijn met het nieuwere Windows Live mail. De oplossing was een tooltje .MIG extractor waarmee je de mails kan uitpakken en dan zelf in de Windows Live mail kan importeren. De tool zelf had ook een bug. Lees hieronder wat te doen en hoe deze tool te gebruiken:

1) Download programma MigVierwer0.5 via link:
http://www.migee.com/wp-content/uploads/2011/01/MigViewer0.5.zip

2) Open MigViewer.exe

3) Via "file" (bovenaan het nieuwe venster) klik hiervoor op [Open...]. Selecteer dan de te openen migfile door er 1x op te klikken en klik dan op [Open] onderaan het scherm.
De file wordt geopend in het venster (kan een tijd duren) en als het is geopend verschijnt de inhoudstabel in het venster.

4) U kan hiermee nu alle gewenste files of mappen uit de migfile verzetten die u nodig acht.

5) Voor mails zoek je in deze inhoudstabel naar "Inbox" en "Send Items" (gewoonlijk in de map "Windows Mail" en hierin de map "Lokal Folders")

6) Selecteer de te verzetten file of map door er op te klikken en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Er verschijnt een melding [extract to...]. Klik hierop en een browsemap wordt geopend. Zoek in de Browsemap naar de lokatie waar u uw file/map (met inhoud) wil verplaatsen of maak eerst een aparte nieuwe map aan. Selecteer de locatie waarnaar alles moet gezet worden en het programma begint alles over te zetten.
Geef de PC genoeg tijd om alle geselecteerde items over te zetten.  U moet dit zelf inschatten want het programma geeft momenteel nog niet aan wanneer het klaar is.

7) Open nu uw Task Manager (eventueel via het indrukken van [Ctrl]+[Alt]+[Del] en dan de optie "Task Manager" te selecteren).
Ga in de Task Manager naar de keuze "Pocesses" (uitklapmenu bovenaan). U krijgt nu een lijst met alle processen die momenteel lopende zijn.
Zoek hierin het proces "MigRecover.exe*32". Selecteer dit en klik op [End Process] onderaan dit scherm. Windows vraag bevestiging en u bevestigd met daar ook [End Process] aan te klikken. Er verschijnt nu een scherm met de vermelding "Files Extracted", klik hier op [OK]

8) U kan nu eventueel een volgende map of file verplaatsen zoals hierboven.

Sluit het programma als u klaar bent.

9.    Vista Upgrade naar Windows 7

Wij krijgen geregeld nog de vraag of het mogelijk is om Vista te upgraden naar Windows 7. Dit kan, maar hier zijn enkele voorwaarden aan gebonden die gerespecteerd moeten worden.

1. Systeemtaal van Vista en Windows 7 moet gelijk zijn.

2. Bitversie van Vista en Windows 7 moet ook gelijk zijn. Je kan dus 32 bit niet upgraden naar 64bit.


Welk opties zijn mogelijk om Vista te upgraden naar Windows 7:

Optie 1 : Gebruik van Vistalizator ( indien Vista taal anders is dan Engels of Nederlands )

 •          Download Vistalizator + Engelstalig Vista taalpakket. Kies het juiste taalpakket. MUI Vista 32 of 64bit, SP1 of SP2.
 •          Installeer Engels als systeemtaal + PC herstarten. Verwijder elke andere taal.
 •          Upgrade nu Vista naar Windows 7 met de .iso die u kan downloaden uit deze mail.
 •          Zodra Windows 7 werkende is, kan u met Vistalizator opnieuw gelijk welke taal installeren.

Optie 2 : Download Windows 7 Nederlands versie ( indien Vista taal nederlands is )
10.    Windows Updates start niet: " Checking for Updates "

Na Service Pack 1 heeft Microsoft geen nieuwe service pack meer uitgebracht voor Windows 7. Hierdoor dient u alle updates nog toe te voegen aan dit besturingssysteem. Recentelijk zagen we een toename in klachten over het lang zoeken naar nieuwe updates. Op de site van Microsoft heeft men een Troubleshooting artikel gemaakt om dit op te lossen.

Wat is het probleem? De laatste update agent van Windows 7 SP1 heeft een bug waardoor de CPU overbelast wordt bij zoeken naar nieuwe updates. Hierdoor blokkeert de update agent de processor en kan deze niet verder zoeken. Oplossing is om manueel de laatste update agent te downloaden van Microsoft. Hoe doe je dit? Volg de stappen hieronder:

1) Download de laatste update agent hier : https://support.microsoft.com/en-us/kb/949104

2) Stop de geblokeerde Windows update agent : Duw op volgende toetsen tegelijk : Windows logo +R om Run te openen.

3) Zoek naar volgende service: Windows Update. Klik met Rechtermuisknop hierop en klik op STOP.

4) Installeer nu de nieuwste Windows Update Agent die je net gedownload hebt in stap 1.

5) Start de PC opnieuw op en ga naar Windows Updates, om opnieuw te zoeken naar updates. Nu zal hij sneller starten met updates zoeken.