Check onze webshop voor software en hardware. custom IT webshop.

Trage Computer

Door langdurig gebruik van een computer wordt een harde schijf volgeschreven met programma’s en documenten. Door het toevoegen en verwijderen van programma’s geraken bij elkaar horende bestanden verspreid over de gehele schijf.

Onderhoud

Bepaalde programma’s voegen zichzelf toe tot de opstartprocedure van Windows. Hierdoor vertraagt een computer enorm tijdens de opstartfase. Dit fenomeen wordt gekenmerkt door een massa aan pictogrammen rechts onderaan de taakbalk. Een nieuwe, volledig geïnstalleerde computer heeft er meestal tussen de 5 en 10.


Door onderhoud is uw pc virus & stofvrij!


Controle op Virussen & Spyware

Virussen en spyware nestelen zich in bestanden van de computer. Hierdoor vertraagt de computer enorm en komen vaak foutmeldingen tevoorschijn. Sommige van deze virussen zijn ook in staat de anti-virus software onbruikbaar te maken. In het beste geval detecteert uw virusscanner het virus, maar is niet in staat dit te verwijderen. In het slechtste geval wordt u helemaal niet op de hoogte gebracht. Indien u één van deze genoemde situaties denkt te herkennen in uw computer, is het aangeraden dringend onderhoud te laten verrichten. Niet enkel om de snelheid van de computer te verbeteren, maar zeker om uw persoonlijke gegevens te beveiligen tegen beschadiging of verspreiding op het net.Reinigen Computer

Computer onderhoudOok de Hardware verdient enige aandacht. Via de koelsystemen komt stof de behuizing binnen en wordt over de onderdelen geblazen. Wanneer dit stof niet wordt verwijdert, vergroot de kans op storingen door slecht contact tussen verbindingen.

 

Waaruit bestaat de onderhoudsprocedure:

  • Computer grondig vrijmaken van stof
  • Virus & Spyware check
  • Onnodige bestanden & software verwijderen (in overleg met de klant)
  • Defragmentatie
  • Uitvoeren van beveiligingsupdates (Windows, Virusscanner, … )