Check onze webshop voor software en hardware. custom IT webshop.


De meest voorkomende herstellingen zijn virusverwijderingen en herstellen van Windows bij een crash. Het eerste geval kan vaak voorkomen worden. Hiervoor leggen we even uit wat een computervirus is en wat u eraan kan doen.

Meest voorkomende herstellingen,…verwijderen van virussen.

Een computervirus is schadelijk software, ook wel malware genoemd. Het is een programma dat zich in een bestand nestelt, vaak in bestanden van het besturingssysteem. Ze nemen dus schijfruimte in, vertragen de computer en in ernstige gevallen kunnen ze de computer beschadigen. Virussen worden vaak verspreid door uitwisseling van diskettes of cd’s, door het openen van besmette e-mails en vaak door het surfen op malafide websites.

Herstellingen

Men maakt onderscheid uit volgende virussen:

  • Worm
  • Trojan
  • Mail virus
  • Bootsector virus
  • Macro virus
  • Politie virus


Anti-Virus Programma


Een basisbescherming van uw computer bestaat uit een degelijk anti-virus programma en de Windows firewall. Deze bescherming kan nog uitgebreid worden met een anti-spyware programma. Hierdoor wordt de computer ook beschermt tegen spyware die als doel heeft persoonlijke gegevens te verzamelen en verzenden naar een externe partij.

herstellingenOm een virus te verwijderen is de kwaliteit van het anti-virus programma het allerbelangrijkste. Een kwalitatief anti-virus programma is doeltreffend, ontvangt dagelijks updates, scant snel en bevat extra hulp programma’s (firewall, anti-spyware,…) om uw computer te beschermen. De prijs is in geen geval een maat voor de kwaliteit van het programma. Soms komt het voor ondanks uw computerbeveiliging dat er zich toch een virus in uw computer heeft genesteld. Indien het anti-virus programma niet in staat is het virus te verwijderen dient men beroep te doen op een computerspecialist. Uw documenten kunnen dan gespaard blijven en het virus verwijdert.

Virussen brengen niet alleen schade toe aan uw computer. Vaak doen ze inbreuk op uw privacy. Uw afbeeldingen, wachtwoorden, persoonlijke bestanden worden gedeeld met onbekenden via internet.

Laat, jaarlijks of wanneer uw pc om onbekende redenen plots traag werkt, eens controleren. Dit kost u bijna niks en voorkomt benarde situaties !

Vertrouw op onze ervaring, wij raden Kaspersky Anti-Virus aan.

Kaspersky Anti-Virus Het pakket voor basis veiligheid.
Kaspersky Internet-Security Het pakket voor complete bescherming en stevig internet gebruik.